Kerststallen uit de gehele wereldkerststallen Teteringen

Tentoonstelling in Zuiderhout /Teteringen

Bij onze confraters in Teteringen (NL) kunt u in deze adventsperiode kerststallen uit verschillende continenten bewonderen.
Voor een bezoek belt u naar: broeder Martin Vloet: 076 578 43  / 0031 76 578 43 40 (vanuit België)

Adres: Arnold Janssenlaan 86
           4847 DK Teteringen

 

 

Kerstmis wereldwijd

Sinds die eerste Kerstnacht ergens in een onbekende uithoek van de wereld is dit stille gebeuren viraal gegaan. Geen wonder: het is goed nieuws dat God zoveel van ons houdt dat Hijzelf er een van ons wilde worden. Het verhaal werd van mond tot mond doorverteld door ouders aan hun kinderen, in kerken aan mensen van goede wil en door missionarissen aan wie maar wilde luisteren. Franciscus van Assisië heeft vervolgens veel bijgedragen aan de verspreiding van het verhaal door het Kerststalletje dat hij creëerde. Het stalletje van Bethlehem brengt het verhaal uit het evangelie van Lucas thuis bij jong en oud wereldwijd. Iedere cultuur, ieder volk heeft er zijn eigen gezicht aan gegeven: God is bij ons gekomen, heeft onder ons gewoond.

In de communiteit van Teteringen (21 Missionarissen van Scheut die zijn thuisgekomen van hun missie rond de wereld) kunt u zien hoe Kerstmis wereldwijd eruitziet. Die 21 mannen hebben kerststalletjes meegebracht van de uithoeken der aarde. Veel hebben een aangrijpend verhaal: zoals het stalletje dat gemaakt werd door een ter dood veroordeelde Filippino. Hij gaf het stalletje aan p. Jozef Larsen die hem regelmatig in de gevangenis kwam bezoeken. Kom zelf maar eens kijken. Ze staan er nog tot Driekoningen…

Broeder Martin Vloet

 

 Opening kerststallententoonstelling 2016 

Rondleiding met de Zusters van Etten Missionarissen van Noord Congo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:

Kerstverhaal_uit_Zambia

Kerstviering_ in_ de_ gevangenis